benefits of green tea essay

benefits of green tea essay Grönt te har länge blivit god dryckes för de flesta människor runt om i världen på grund av fördelarna med grönt te som finns i den. Grönt te innehåller olika ämnen som är riktigt bra för din kropp . De omfattar chetachins och polyfenol såsom b bioflavonoid och antioxidanter . Dessa ämnen bekämpa fria radikaler som orsakar olika sjukdomar , till exempel cancer . EGC ( Epigallocatechingallat ) antioxidanter är mycket verk i kampen mot fria radikaler . Följande finns många fördelar med grönt te .

Hjälpa dig att gå ner i vikt
Om du känner dig trött på att kämpa för din viktminskning , kan du helt enkelt dricka grönt te regelbundet . Du kan ha en av fördelarna med grönt te för att förlora din vikt . Såsom tidigare nämnts , innehåller extrakt av grönt te ECGC antioxidant. Detta ämne begränsar den negativa effekten av rökning och fettdieter. Om du konsumerar grönt te regelbundet , kommer din kropp att kunna öka processen för thermogenesis och graden av fettomsättningen . I sin tur hjälper grönt te du förlora din vikt , och det är säkert . Grönt te orsakar inte en ökning av hjärtfrekvensen och inte visa dina känslor av ångest . Därför är det säkert att konsumera grönt te varje dag . Speciellt kan det göra att du känner dig full och avskräcka dig från att äta . Så , om du vill förlora din vikt , varför inte du börja dricka det varje dag ?

Lägre kolesterol och blodtryck
Andra fördelar med grönt te är att sänka kolesterol och blodtryck . Grönt te kan sänka kolesterolet , speciellt det dåliga ( LDL ) som orsakar blodproppar. Det hjälper dig också att sänka risken att få stroke och hjärtinfarkt . Grönt te ökar också produktionen av det goda kolesterolet (HDL) . Goda kolesterolet hjälper dig att ta bort plågor i dina artärer , vilket gör dem mer elastiska . Som ett resultat , det hjälper dig att förebygga hjärtsjukdom . De som har högt blodtryck ( hypertoni ) kan också minska risken genom att konsumera grönt te .

Kontrollera blodsockernivån
Du kan också njuta av andra fördelar med grönt te till exempel kontrollera din blodsockernivå . Grönt te innehåller polyfenoler som kan minska den mängd amylas som produceras i kroppen . Amylas är ett enzym som hjälper dig att konvertera stärkelse till socker . Konsumerar grönt te regelbundet varje dag kommer att hjälpa dig att sänka din blodsockernivå . Som ett resultat kommer det att hjälpa dig att förhindra från lidande diabetes .

. Bookmark the permalink.

Leave a Reply